Teh svaštara

četvrtak, 22.03.2007.

Hrvatske online gaming zajednice - tutorial

Hrvatski gaming svijet je podosta raširen. Imamo nekolicinu sajtova s tom tematikom. Ovim postom ću opisati neke sajtove i pokušati vam olakšati pri njihovom odabiru. Napomenuo bih samo da sajtove neću rangirati, čisto iz toga što rangiranje osobno ne volim. Dat ću vam opise, pa sami zaključite koji vam je naj. Dakle da započnem...

www.gameplay.hr
Službeni sajt časopisa GamePlay. Ili da bolje kažem - forum časopisa GamePlay... GamePlay je hrvatski gaming časopis. Ne tako davno je bio i jedini konzolaški časopis ovih prostora, što još uvijek jest, međutim, uveli su i PC igre, te pokupili bivšeg urednika propalog Hackera. Forum im izgledom nije ništa posebno, međutim izgled nije najvažniji. Govorka se da s vremenom forum gubi kvalitetnih članova, no to ne znači da ih nema. Na vama je da to prosudite. Većinom na forumu prevladavaju fanovi Sonyja, tj. PlayStation konzola. Forum je dobar jer ima svakojakih tema, te zato što ima dobru posjećenost. Webmaster foruma je Amir El-Och iliti Spacemaniac, recenzent istoimenog časopisa. Ako vam se posreći, moći ćete raspravljati i s ostalim novinarima GamePlaya, ali nažalost, oni baš i ne posjećuju svoj forum...


www.shuma.org
Konzolaški sajt na kojem prevladavaju fanovi Nintenda. Članovi sajta vole i cijene objektivnost u razmišljanju, ali također vole zadirkivati nove članove, ako im oni daju i najmanjeg povoda za tim. Nemojte reći da vas nisam upozorio! :) Na forumu ima poprilične doze humora, koju izazivaju veseli i simpatični članovi tog foruma. Sadržaj sajta je odličan, međutim sporo dolaze nove stvari, izuzev vijesti koje se obnavljaju često. Aktivnost foruma je također zadovoljavajuća.


www.hcl.hr
Gaming sajt sa zanimljivim i oku ugodnim dizajnom. Bez obzira na to što se ne radi o originalnom dizajnu. Vijesti i novog sadržaja imaju, a forum im je također zadovoljavajuć. Jedan jako dobar sajt.


www.lnl.com.hr
Dizajnerski jedan jako lijep sajt. Lijep dizajn, odličan raspored, lijepo je sve sređeno, "ušminkano"... Novi sadržaj im nije problem, međutim bilo je govora o stvarnoj kvaliteti tog sadržaja. Također, uz njih je vezana nedavna afera u kojoj je recenzent sajta pokušao lažirati i podvaliti prevedenu recenziju God of Wara 2 s IGN-a i uvaljivanju iste pod ekskluzivnu recenziju. Znaju imati problema s aktivnosti na forumu, a članovi tog sajta su se znali izdizati u nebesa misleći kako su oni najbolji i kako je njihov sajt najbolji.


www.gamer.hr
Što reći o gameru? Ništa, za njega ste već morali čuti. Definitivno naj sajt što se tiće gaminga u Hrvatskoj.


www.pcplay.hr
Službeni sajt časopisa PCPlay. Vijesti imaju, forum imaju. Ukoliko vam se sviđa ovaj časopis i PC gamer ste, svakako bacite pogled na njihov forum. Tko zna, možda vam se svidi. :)



Te za kraj, naveo bih 3 manja sajta, koja su u povojima.


Prvi je www.greed4gaming.ej.am, koji postoji već neko vrijeme, međutim nije se baš proslavio. Dizajn sajta im je sasvim solidan, za razliku od dizajna foruma. Novog sadržaja baš i nemaju, te ispred konkurencije će se teško izdići bez truda i sposobne ekipe. Jer konkurencija je daleko jača od ovoga. Druga dva su nova sajta - 2 tematska sajta. www.cro-ps3.com, sajt koji je, prije svega posvećen PlayStation 3 konzoli. Administratori foruma su si umislili kako su oni bolji od svih, te da im je dizajn nešto neviđeno, najbolji ikad. Trebali bi se spustiti na zemlju i prihvatiti kritike, jer na taj način se ne pridobiva nove članove. Sajt ima potencijala, međutim treba mu sposobniji web tim, bolji skin, tj. dizajn i više članova. www.arenawii.com je sajt posvećen Nintendovoj Wii konzoli. Sajtov dizajn je jednostavan, a opet lijep. Međutim, trebalo bi se poraditi na dizajnu foruma. Sajt je još u povojima, treba mu novog sadržaja i više aktivnosti na forumu, međutim, mogao bi uspjeti.





Eto, to bi bilo to. Nadam se da sam vam u ovom kratkom osvrtu na par sajtova pomogao pri odabiru. Želim vam ugodan boravak na njima.




Napomena: kopirajte link sajta u polje za adresu unutar vašeg web browsera da biste posjetili željeni sajt.

22.03.2007. u 01:40 • 9 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O blogu...

Kako mu i samo ime kaže, pokušat ću blog puniti vijestima i ostalim stvarima iz nama svima dragih industrija zabave.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr